• Har passerat

Bassängkajen och universitetsholmen, i Malmös gamla varvsområde, Nordenskiöldsgatan 1, Malmö

Kajfesten – nu firar vi Malmö universitet!

  • Fest
  • Skola och utbildning
Taggar:
  • Malmö universitet
  • Folkfest
  • Universitetsholmen
  • Firande
Kajfesten
(English below) Vi inviger officiellt Malmö universitet den 31 augusti – på dagen då Malmö högskola invigdes för 20 år sedan.

Nu är ett akademiskt program satt, alla band bokade, maten beställd och invigningsakten preppad. Ingen mindre än Linnéa Henriksson som skrev årets VM-låt med Per Gessle och medverkar i årets TV-serie Så mycket bättre, Malmöbandet Hey Elbow som är aktuella med det nya albumet COCOCO, det jazziga cabaretpopbandet i fransar, tyll och hängslen Sanna Hansson & the Swatchmen och Discokollektivet kommer. Så som det passar det unga, urbana och mångkulturella lärosäte vi är, bjuder vi på Malmös nationalrätt falafel med skånsk touch skapad av ”Årets kock-vinnaren” Peter J Skogström. Vill du förkovra dig? Kom redan på eftermiddagen då det blir tre parallella seminarier med presentationer av nya avhandlingar, case och idéer om hur universitetsutbildning kan bli ett äventyr, styrning av offentliga verksamheter och nyttan med forskning. Själva invigningsakten väver ihop vatten och stad, industri med akademi och bjuder på nykomponerad musik men också en visuell berättelse. Så du kommer väl!

Allt sker på Bassängkajen på Universitetsholmen i Malmö, i och runt Kårhuset och huset Niagara, Nordenskiöldsgatan 1 i Malmö.

Livesändning, foto och film

Du som inte kan komma till Malmö kan följa med digitalt eftersom vi livesänder invigningsakten kl 20-21. Vi kommer också både fotografera och filma under evenemanget och publicera i våra kanaler efter festen. Vill du inte synas i bild så är det bra att hålla sig i linjen bakom fotograferna. Malmö universitet har gjort bedömningen att det finns ett allmänt intresse att publicera bilder och filmer från invigningen av universitetet för att informera om vår verksamhet och om denna historiska händelse. Bilderna publiceras endast så länge som ändamålet med behandlingen kräver. Kontakta kommunikation@mau.se om du har frågor eller motsätter dig publiceringen. Du kan också kontakta dataskyddsombud@mau.seLäs mer om behandling av personuppgifter vid Malmö universitet

Här hittar du ett Facebook-evenemang för Kajfesten

Program

15.00–17.00 Akademiskt program

Seminarier om utbildning, forskning och samverkan

Plats: Niagara

Malmö universitets invigning och kajfest är inte bara pompa och ståt, musik och fest utan också kärnan av det vi gör och står för – nämligen högre utbildning, forskning och samverkan. Vårt akademiska program innehåller tre parallella seminarier som vi hoppas alla ska kittla dina hjärnknölar lite extra. Vill du förkovra dig? Kom redan på eftermiddagen då vi presenterar nya avhandlingar, case och idéer om hur universitetsutbildning kan bli ett äventyr, styrning av offentliga verksamheter och nyttan med forskning.

Universitetsutbildning – ett äventyr för en förändringsagent?
Plats: A0306, Niagara

Styrning av offentliga verksamheter – ingen enkel sak
Plats: Hörsal B1, Niagara

Vad är nyttan av forskning? Universitetet som aktiv samhällspartner
Plats: Hörsal C1 och i atriet på entréplan i Niagara

Det akademiska programmet

15.00–20.00 Minnen från då och nu – minnesbank och utställning

Plats: Niagara, plan 2

Minnesbanken – vad minns du av oss?

Som en del av universitetsinvigningen kommer vi att bygga en gemensam minnesbank som byggs på och växer allteftersom. När Malmö universitet i framtiden firar 40, 100 eller 360 år kan vi ta del av minnena från förr, från en annan tid och från andras liv. Minnesbanken kommer att visas som en installation i Niagara. Bidra gärna med ett minne, på förhand eller på plats i Niagara på plan 2.

Bidra med ditt minne

Utställningen Malmö universitet – då, nu och sen

Vill du veta hur Malmö högskola blev till och vägen till Malmö universitet? I Niagara på plan 2 kommer det finnas en utställning om oss och vår verksamhet – då, nu och i framtiden.

17.00–19.00 Mat och dryck, anmälan till matbiljett krävs

Plats: Bassängkajen utanför Niagara

Så som det passar det unga, urbana och mångkulturella lärosäte vi är, bjuder vi på Malmös nationalrätt falafel med skånsk touch. Special-falafeln är skapad av ”Årets kock-vinnaren” Peter J Skogström som tillsammans med Tariq Almograbi kommer göra 2 018 falaflar till kvällens gäster.

Det är fri entré och öppet för alla. Det bjuds på lätt mat och dryck men det finns ett begränsat antal matbiljetter så för att säkra en sådan behöver du anmäla dig. Det kommer även att finnas dryck till försäljning.

Matbiljetterna till Malmö universitets Kajfest är nu slut. Du kan anmäla dig för att stå på reservlistan och du får då få besked om du får en matbiljett. Det finns också en möjlighet att hämta en matbiljett klockan 18.00 fredag 31 augusti på entréplan i Niagara, då släpps matbiljetter som inte hämtats.

Anmäl dig till reservlistan för matbiljett

Så hämtar du din matbiljett

Du som redan har anmält dig för en matbiljett kan hämta ut en falafel och en alkoholfri dryck under Kajfesten. Du hämtar matbiljetten antingen dagen innan, torsdag 30 augusti, kl 11.00-14.00, i restaurangen på Odontologiska fakulteten (Tandvårdshögskolan) alternativt i atriet på entréplan i Niagara, Nordenskiöldsgatan 1. Du kan också hämta matbiljetten i Niagaras atrium samma dag som kajfesten, fredag 31 augusti, från klockan 11.00 fram till senast klockan 18.00.

OBS! Eftersom det är många som vill ha en matbiljett blir vi glada om du avanmäler dig om du redan nu vet att du inte kan komma. Avanmäl dig via melj kajfest@mau.se. Skriv ”avanmälan matbiljett ditt namn”. De biljetter som inte hämtats ut senast kl 18.00 den 31 augusti delas ut på plats kl. 18-19 i Niagara.

17.00–20.00 Kajkarneval och Rebranding

Plats: Bassängkajen

Kajkarneval – var med i poänjakten

Kajkarneval är helt drivet av våra studenter, ledd av studentkårerna. Ge dig in i jakten efter stämplar i massor av roliga aktiviteter; som till exempel ett mega-twister, ett parti mänskligt sänka skepp eller var med och måla ett konstverk på Kårhusets väggar. Kanske blir det just ditt lag som tar hem den stora vinsten? Vill man inte vara med och tävla är det fritt fram att prova dessa spännande aktiviteter ändå. Allt är självklart gratis.

Pimpa din t-shirt – hållbara kläder med Rebranding

Med Rebranding vill studenterna Caroline Müller och Matt Bevan uppmana oss till hållbar konsumtion. Istället för att bara köpa nytt kan vi återanvända och ändra på gamla kläder. Vill du pimpa din t-shirt, tygpåse eller scarf med Malmö universitets nya logga? Ta med valfritt plagg för rebranding så hjälper studenter dig att trycka.

Rebranda dina kläder på Kajfesten

Den 31 augusti har du möjlighet att få universitetets logga på dina kläder, helt gratis. Ta med dig ditt plagg till Kajfesten – nu firar vi Malmö universitet där våra studenter Matt och Caroline med flera hjälper till med trycket. Ett bra och gratis sätt att fräscha upp din garderob utan att köpa nya kläder. #mau2018 #kajfesten

Geplaatst door Universitet 2018 – fira Malmö universitet op Woensdag 27 juni 2018

17.00–20.00 Musikakter

Plats: Musikscenen, Bassängkajen

17.00–17.45 Sanna Hansson & The Swatchmen

Sanna Hansson & The Swatchmen spelar jazzig popmusik med cabaretinslag, i fransar, tyll och hängslen.

18.00–18.45 Hey Elbow

Malmöbandet Hey Elbow spelar excentrisk, drömsk och ambient popmusik med inslag av jazz. De är aktuella med nya albumet C0C0C0.

19.00–20.00 Linnea Henriksson

Linnea Henriksson gör och spelar svensk popmusik där sång, melodier och text står i centrum. Hon är popstjärnan som tillsammans med Gyllene Tider skrev årets låt till fotbolls-VM “Bäst när det gäller” och medverkar i Så mycket bättre.

20.18–21.00 Invigningsceremoni

Plats: Bassängkajen

Invigningsakten väver samman vatten och stad, industri med akademi. Det blir uruppförande av ny musik skriven av kompositör Daniel Fjellström och en visuell berättelse skapad av regissör Helena Röhr. De tre brassbanden Lunds universitets brassband, Malmö Brass Band och Limhamns brassband och Malmö akademiska orkesters brass- och slagverkssektion kommer tillsammans med Malmö akademiska kör, under ledning av Malmö universitets Director musices Daniel Hansson, framföra musiken. Rektor Kerstin Tham och  Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, inviger tillsammans med publiken, Malmö universitet.

Invigningsmusik 31 augusti

Malmö universitets invigningsmusik kan beskrivas som en blandning av det historiska, nutida och framtida Malmö. Möt tonsättaren Daniel Fjellström och få ett smakprov av musiken som uruppförs 31 augusti på Kajfesten – nu firar vi Malmö universitet

Geplaatst door Universitet 2018 – fira Malmö universitet op Donderdag 23 augustus 2018

21.00–22.30 Discokollektivet uppträder

Plats: Musikscenen, Bassängkajen

Discokollektivet är ett musikkollektiv i Skåne som spelar svängig, old-school disco.

22.30–03.00 Efterfest

Plats: Kårhuset

Festen fortsätter i studentpuben med musik, dans och bar med försäljning.

Kontakt

Karolina Rosenqvist, projektledare för kajfesten
Lotta Orban, kommunikatör för kajfesten
Magnus Lindqvist, ansvarig för inbjudningar och matbiljetter

 

Malmö University official opening ceremony and party

On August 31, it is 20 years since Malmö University was inaugurated, an occasion we will be celebrating true to our style. Not only will the day be marked with our official opening ceremony and a thought-provoking academic programme, but also a party which will run late into a long summer evening.

From 3 o’clock in the afternoon until long after the sun has set, we will celebrate Sweden’s freshest university. With all the grandeur the occasion merits, we will reflect and celebrate. There will be a diverse succession of events, including a programme with a focus on our core academic values, competitive games organised by our students and a grand ceremony with speeches and uplifting music. The day will then draw to a close with food and entertainment at the quayside.

Everything takes place at the Bassängkajen at Universitetsholmen and around Kårhuset and the Niagara building.

Pencil this one in. August 31 — you don’t want to miss it!

Facebook event for the celebration

Live streaming, photography and film

If you can’t make it to the party tomorrow, don’t worry — you can still take part online. We’ll be live streaming the opening ceremony from 20.00-21.00. There will also be photographers present during the event taking photos/footage of the audience for our media platforms. If you do not wish to be photographed, please make sure to stand behind the photographer. Malmö University has determined that there is a public interest in publishing images and videos from the opening ceremony in order to disseminate information about our institution and this historic occasion. The images will only be published for as long as is required to achieve this purpose. Please contact kommunikation@mau.se if you have any questions or concerns regarding publication. You can also contact the University’s data protection officer at dataskyddsombud@mau.se. Read more about the University’s personal data protection policy.

Programme

15.00–17.00 Seminars on education, research and collaboration

Location: Niagara lecture halls

The opening ceremony is not just about music, fanfare and festivities, it’s also about our core academic values — namely higher education, research and collaboration. If you’re interested in learning more, swing by during the afternoon when we will be showcasing new projects and ideas. Come and hear about why university education is an exciting journey, how public organisations should be governed and the benefits of research.

The academic programme (information in Swedish and English)

15.00–20.00 Minnesbanken and the exhibition Malmö universitet då, nu och sen

Location: Niagara, floor 2

Minnesbanken – Down memory lane

As part of our 20-year anniversary celebration, we’re creating a communal memory bank where memories of Malmö University can be stored. The memory bank will be presented as an installation at the ceremony and party on August 31. The idea is that when Malmö University celebrates its 40th, 100th, or even 360th anniversary, we will be able to retrieve and share memories from a different time.

Share your memory

The exhibition Malmö universitet då, nu och sen

Would you like to know more about how we became a fully-fledged university? On the second floor of Niagara you’ll find an exhibition dedicated to the University’s past, present and future.

17.00–19.00 Light refreshments (meal ticket required)

Location: Bassängkajen

We’ll be serving food that reflects the young, urban and multicultural learning institute that Malmö University is. What’s on the menu? Malmö’s local favourite of course, falafels with a Scania twist. Well-known chef Peter J. Skogström is teaming up with Tariq Almograbi to make no less than 2018 falafels for the party’s guests.

Sign up for a meal ticket

17.00–20.00 Music, activities and mingling

Location: Bassängkajen and Niagara

 

Kajkarneval – join the friendly competition

Kajkarneval (the Quay carneval) is an event that will be led entirely by our students from the Student Union. There will be friendly competitions like giant Twister, human Battleship and painting art on the walls of the Student Union (Kårhuset). Perhaps it will be your team that gets to take home the grand prize? If you don’t feel competitive, you’re welcome to try out these fun activities anyway. Everything is of course free!

Rebranding – pimp up your t-shirt

Pimp your t-shirt, scarf or canvas bag with Malmö University’s new logo. Bring your own clothing or attire of your choice and the students will help you with the print.

Rebranda dina kläder på Kajfesten

Den 31 augusti har du möjlighet att få universitetets logga på dina kläder, helt gratis. Ta med dig ditt plagg till Kajfesten – nu firar vi Malmö universitet där våra studenter Matt och Caroline med flera hjälper till med trycket. Ett bra och gratis sätt att fräscha upp din garderob utan att köpa nya kläder. #mau2018 #kajfesten

Geplaatst door Universitet 2018 – fira Malmö universitet op Woensdag 27 juni 2018

Music acts

Location: The Music Scene, Bassängkajen 

17.00–17.45 Sanna Hansson & The Swatchmen

Sanna Hansson & The Swatchmen is a jazz-soaked cabaret band

18.00-18.45 Hey Elbow

Hey Elbow is a eccentric Malmö pop-trio who are set to release a new album
19.00-20.00: Linnea Henriksson

Linnea Henriksson, is a popsinger and singer song writer who co-wrote this year’s Swedish World Cup song

20.18–21.00 Official opening ceremony

Location: Bassängkajen

The opening is a fusion of city life and water, of industry and academia. There will be music by composer Daniel Fjellström alongside a visual piece directed by Helena Röhr. Three brass bands from Malmö Universiy, Lund University and Limhamn, respectively, will perform together with Malmö Academic Choir. The show will be conducted by Malmö University’s Music Director, Daniel Hansson. Finally, Malmö University will be officially inaugurated by Sweden’s Minister for Higher Education and Research, Helene Hellmark, and the University’s Vice-Chancellor, Kerstin Tham.

Invigningsmusik 31 augusti

Malmö universitets invigningsmusik kan beskrivas som en blandning av det historiska, nutida och framtida Malmö. Möt tonsättaren Daniel Fjellström och få ett smakprov av musiken som uruppförs 31 augusti på Kajfesten – nu firar vi Malmö universitet

Geplaatst door Universitet 2018 – fira Malmö universitet op Donderdag 23 augustus 2018

 

21.00–22.30 Discokollektivet

Location: The Music Scene, Bassängkajen

Discokollektivet play catchy, oldschool disco music.

22.30–03.00 After-party

Location: Kårhuset (the Student Union house and pub)

The party continues with music and dancing. The student pub will be open.

Contact

Karolina Rosenqvist, project leader for the party
Lotta Orban, responsible for communication about the party
Magnus Lindqvist, responsible for invitations and registrations

Hitta hit

Spara till kalender

2018-08-31 15:00:00 2018-09-01 03:00:00 Europe/Stockholm Kajfesten – nu firar vi Malmö universitet! (English below) Vi inviger officiellt Malmö universitet den 31 augusti – på dagen då Malmö högskola invigdes för 20 år sedan. https://www.google.com/maps/place/Bass%C3%A4ngkajen,+211+18+Malm%C3%B6/@55.6088435,12.9875354,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4653a400c1a13411:0x4bd3b880ee35fd99!8m2!3d55.6088405!4d12.9897241 Malmö Universitet info@mah.se