Nyheter

Malmö universitet är invigt

Läs Sydsvenskans artikel om festligheterna när universitetet invigdes med musik, falafel och fyrverkerier den 31 augusti. Se också filmen nedan för att ta del av stämningen på plats.

 

Malmö universitet invigs med kajfest

Fredag 31 augusti är det på dagen 20 år sedan Malmö högskola invigdes. Det är också dagen för den officiella invigningen av Malmö universitet. All information om kajfesten.

Universitet 2018

Universitetet uppmärksammar digitalisering

Smartphone

TEMA DIGITALISERING. Malmö universitet anordnar under våren en rad aktiviteter på temat digitalisering. Det blir bland annat robottävling, afterwork och öppna föreläsningar med tunga namn inom området, så som professor Jan “Gulan” Gulliksen och professor José van Dijck. Läs mer om programmet här.

Professorer föreläser i café i ny serie om forskning

I huvudet på en professor

UNIVERSITET2018. I huvudet på en professor heter Malmö universitets nya föreläsningsserie. I Restaurang Niagaras café kan publiken under en timme lyssna och ställa frågor till en professor. Alltifrån atomer och sociala medier till nätdejting och kriminella ungdomar står på programmet i vår.
Läs mer om I huvudet på en professor.

Minister Hellmark Knutsson besökte Malmö universitet

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, besökte Malmö universitet första gången sedan universitetsblivelsen.

Malmö universitet får nytt ansikte

Så ska forskningen förstärkas på Malmö universitet

Kerstin Tham i universitetsbyggnaden Nigaras entré

Nu har Sverige ett universitet även i Malmö. På Malmö universitet kommer forskningen växa de kommande åren. Forskningen kommer att stärka utbildningarna men också bidra till utveckling av samhället och skapa fler arbetstillfällen i Malmö. Flera universitetsgemensamma satsningar genomförs nu för de utökade forskningsmedlen under ledning av rektor Kerstin Tham.

Läs mer om universitetsstatusen här

Malmö universitet tar form i staden

Malmö högskola plockas ner och Malmö universitet skruvas upp när fasadskyltningen byts ut.

Rektor Kerstin Tham vid monteringen Malmö universitets nya skyltar på Niagara.

Se fler bilder och läs mer om bytet av skyltarna här

Malmö universitet får rejält ökade anslag 2018

Forskare i ett forskarlabb

Totalt kommer Malmö universitet få 140 miljoner kronor extra till utbildning och forskning nästa år. Det framkommer av regeringens nu framlagda budgetproposition.

Här kan du läsa mer om det ökade anslaget och vad det innebär för Malmö högskola

Fira vårt universitet – sök pengar för att arrangera events för studenter

Examenshögtid

Den 1 Januari 2018 blir Malmö högskola Malmö universitet – och detta ska vi fira tillsammans i ett helt år! Under året arrangeras akademiska, sociala och underhållande events av alla slag och vi vill även att du som är student ska vara med och forma firandet med dina egna idéer.

Här kan du läsa mer om universitetsfirandet och hur du som student kan bidra med dina idéer